Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.

 

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής, η ομιλία του τ. Αντιπροέδρου των ΗΠΑ κ. Αλ Γκορ με θέμα το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
Προσκεκλημένος στην εκδήλωση την οποία παρακολούθησε ήταν και ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης ο οποίος παρακάθισε και στο επίσημο δείπνο που δόθηκε προς τιμήν του και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του.
Σε δήλωσή του μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Νίκος Σηφουνάκης δήλωσε:
« Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω μια εξαίρετη ομιλία από μια ξεχωριστή προσωπικότητα, όπως είναι ο αντιπρόεδρος κ. Γκορ.
Ο τρόπος παρουσίασης του μείζονος προβλήματος της σημερινής ανθρωπότητας σε συνδυασμό με την προβολή εικόνων και στατιστικών στοιχείων για την συνεχώς  επιδεινούμενη  οικολογική κατάσταση  του πλανήτη μας δεν ήταν απλά εντυπωσιακή αλλά μπορώ να πω ανατριχιαστική. Δυστυχώς οι ΗΠΑ  και η σημερινή κυβέρνηση υπό τον Μπους κωφεύει στις σειρήνες που εκπέμπονται  για το μέλλον του περιβάλλοντός μας.
Είναι θετικό ότι ο κ. Γκορ αναφέρθηκε καυστικά  στην άρνηση των ΗΠΑ να κυρώσουν την σύμβαση του Κιότο και επίσης ότι με ευθύνη τους η τελευταία διάσκεψη των G8 οδηγήθηκε σε τέλμα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η σημερινή Γερμανική Προεδρία εργάζονται προς την σωστή κατεύθυνση προκειμένου να περιορισθεί στα επόμενα χρόνια η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα τουλάχιστον στο 50% των επιπέδων του 1990.
Σ' αυτή την προσπάθεια η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί χωρίς περιστροφές».